Низьковуглеводні десерти: 3 прості рецепти нашвидкуруч

3 хв на прочитання03 Лютого 2024, 07:33
Фото: «Цукор в нормі»

Не лише задовольнять «солодкий апетит», а й дозволять зробити це без великого впливу на рівень цукру в крові та фігуру.

Низьковуглеводні десерти стали дуже популярними серед тих, хто дотримується дієти з обмеженням вуглеводів або просто прагне зберегти здоровий спосіб життя. Вони не лише задовольняють «солодкий апетит», а й дозволяють це робити без великого впливу на рівень цукру в крові та фігуру. «Цукор в нормі» ділиться трьома простими рецептами низьковуглеводних десертів, які можна приготувати швидко і легко. Вони стануть чудовим доповненням до вашого раціону, дозволяючи насолоджуватися солодким без зайвих вуглеводів.

Корисні цукерки

Фото: «Цукор в нормі»

Інгредієнти:

кокосове борошно — 2 ст. л.;

кокосова стружка — 2 ст. л.;

вершковий сир — 200 г;

улюблені горішки — 30 г;

підсолоджувач — за смаком;

какао — за смаком;

кунжутне насіння — для обсипки.

Приготування.

Горішки подрібнити блендером.

Додати всі інші інгредієнти і змішати блендером усе разом. Сформувати кругленькі цукерки, викласти їх на пласку таріль і поставити на годину в холодильник. Дістати, обваляти цукерки в порошку какао і кунжутному насінні.

Шоколадний кекс з арахісом

Фото: «Цукор в нормі»

Інгредієнти:

яйце — 1 шт.;

порошок еритриту — 1 ст. л. (або на смак);   

вершки — 2,5 ст. л.;

арахісова паста без цукру — 1 ст. л.;                            

розпушувач — 0,5 ч. л.;

екстрачорний шоколад — 20 г.

Приготування.

Яйце збити  з порошком еритриту, додати вершки, арахісову пасту, розпушувач і розтоплений чорний шоколад. Добре вимішати та перекласти масу в жароміцну формочку — цієї кількості інгредієнтів вистачить на 1 порцію.

Поставити в мікрохвильову піч і запікати 2–2,5 хвилини. Якщо немає мікрохвильовки, то поставимо в нагріту до 200 °С духовку на 5-7 хвилин. Готовий кекс можна за бажання прикрасити розтопленим шоколадом або горішками.

Батончики «Баунті»

Фото: «Цукор в нормі»

Інгредієнти:

кокосова стружка — 200 г;

вершки — 100 мл;

какао-масло — 50 г;

чорний шоколад — 1 плитка;

курячі жовтки — 2 шт.;

стевія (порошок) — 1 ст. л.

Приготування.

Жовтки, вершки, какао-масло та стевію скласти в миску, перемішати віночком і поставити на парову лазню. Тримати на паровій бані, постійно помішуючи, 10-15 хвилин, поки маса не загусне.

Коли маса почне густіти, вимкнути вогонь і додати кокосову стружку. Добре вимішати лопаткою, потім сформувати з маси довгасті цукерки. Викласти їх на пласку таріль і поставити в морозилку на годину.

Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній лазні.

Занурити кожне «баунті» в рідкий шоколад, щоб він рівномірно огорнув цукерку з усіх боків.  Викласти на таріль, застелену пергаментом, і знову поставити в морозилку на 5 хвилин, аби шоколад застиг.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: