Низьковуглеводні десерти стали дуже популярними серед тих, хто дотримується дієти з обмеженням вуглеводів або просто прагне зберегти здоровий спосіб життя. Вони не лише задовольняють «солодкий апетит», а й дозволяють це робити без великого впливу на рівень цукру в крові та фігуру. «Цукор в нормі» ділиться трьома простими рецептами низьковуглеводних десертів, які можна приготувати швидко і легко. Вони стануть чудовим доповненням до вашого раціону, дозволяючи насолоджуватися солодким без зайвих вуглеводів.
Інгредієнти:
кокосове борошно — 2 ст. л.;
кокосова стружка — 2 ст. л.;
вершковий сир — 200 г;
улюблені горішки — 30 г;
підсолоджувач — за смаком;
какао — за смаком;
кунжутне насіння — для обсипки.
Приготування.
Горішки подрібнити блендером.
Додати всі інші інгредієнти і змішати блендером усе разом. Сформувати кругленькі цукерки, викласти їх на пласку таріль і поставити на годину в холодильник. Дістати, обваляти цукерки в порошку какао і кунжутному насінні.
Інгредієнти:
яйце — 1 шт.;
порошок еритриту — 1 ст. л. (або на смак);
вершки — 2,5 ст. л.;
арахісова паста без цукру — 1 ст. л.;
розпушувач — 0,5 ч. л.;
екстрачорний шоколад — 20 г.
Приготування.
Яйце збити з порошком еритриту, додати вершки, арахісову пасту, розпушувач і розтоплений чорний шоколад. Добре вимішати та перекласти масу в жароміцну формочку — цієї кількості інгредієнтів вистачить на 1 порцію.
Поставити в мікрохвильову піч і запікати 2–2,5 хвилини. Якщо немає мікрохвильовки, то поставимо в нагріту до 200 °С духовку на 5-7 хвилин. Готовий кекс можна за бажання прикрасити розтопленим шоколадом або горішками.
Інгредієнти:
кокосова стружка — 200 г;
вершки — 100 мл;
какао-масло — 50 г;
чорний шоколад — 1 плитка;
курячі жовтки — 2 шт.;
стевія (порошок) — 1 ст. л.
Приготування.
Жовтки, вершки, какао-масло та стевію скласти в миску, перемішати віночком і поставити на парову лазню. Тримати на паровій бані, постійно помішуючи, 10-15 хвилин, поки маса не загусне.
Коли маса почне густіти, вимкнути вогонь і додати кокосову стружку. Добре вимішати лопаткою, потім сформувати з маси довгасті цукерки. Викласти їх на пласку таріль і поставити в морозилку на годину.
Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній лазні.
Занурити кожне «баунті» в рідкий шоколад, щоб він рівномірно огорнув цукерку з усіх боків. Викласти на таріль, застелену пергаментом, і знову поставити в морозилку на 5 хвилин, аби шоколад застиг.
Більше новин читайте на GreenPost.