Зараз доступні стільки різноманітних ягід, фруктів, овочів, зелені, що просто гріх цим не скористатися, аби поліпшити стан здоров’я, збагатити організм вітамінами й мінералами. І зробити це можна дуже простим і доступним способом, який під силу кожному, – приготувати смузі. Під час приготування цього популярного напою кожен може використати ті ягоди, фрукти, овочі, зелень, які йому до вподоби.
Співзасновниця школи здорового харчування, нутриціологиня Ольга Дорош говорить, що смузі є набагато корисніші за фреші, бо у них є цілі плоди, тобто харчові волокна, які допомагають відчути ситість, слугують профілактикою закрепів, та, на відміну від фрешів, ми не рахуємо вуглеводи з них за доданий цукор.
«Смузі можуть допомогти з’їсти більше зелені, фруктів та ягід, корисних жирів (авокадо, насіння, горіхи та пасти з них), а також молочних продуктів, які є цінним джерелом кальцію. Утім, важливо завжди аналізувати склад смузі, бо калорійність смузі на воді з овочами і зеленню в рази менша від смузі на молоці з бананом та ягодами. Не додавайте цукор, мед , сік, фреш у смузі, тому що тоді дуже легко переїсти добову норму цукру», – радить Ольга Дорош.
Чому смузі зараз дуже популярне?
Є кілька причин, які спонукають людей, що турбуються про своє здоров’я, готувати і споживати смузі.
Конструктор смузі: з кожної категорії слід обрати один продукт