Догори
Дати відгук

Новий рецепт сирного пирога: готується простіше простого

Смачнюща сирна випічка.

2 хв на прочитання31 Січня 2023, 16:00
Поділитись:

Складно знайти людину, яка б не любила м'яку і ніжну випічку з сиру. Той, хто шукає новий рецепт сирного пирога, обов'язково повинен приготувати цю випічку. У цьому пирозі ідеально поєднуються смаки: солодка сирна основа з нотками лимонної цедри і начинка з яблук з ароматною корицею не залишать нікого байдужим. Готується пиріг простіше простого. Крім свого відмінного смаку, він виходить і дуже красивим в розрізі, його можна сміливо готувати для гостей, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • сир 5 % жирності — 500 гр;
  • яйця — 3 шт;
  • цукор коричневий — 80 гр;
  • сметана будь-якої жирності — 120 гр;
  • кукурудзяний крохмаль — 60 гр;
  • сіль — 1 щіпка;
  • розпушувач — 1 ч. л (5 гр);
  • ванілін на кінчику ножа;
  • цедра лимона — 2 ч. л;

Для начинки підготуйте:

  • яблука 4-5 шт (500 гр в очищеному вигляді);
  • цукор коричневий (можна звичайний) — 40 гр;
  • кориця мелена — 1 ч. л;
  • вода холодна — 50 мл;
  • горіхи волоські — 50 гр.

Приготування:

З'єднайте усі продукти для приготування основи і добре пробийте їх до однорідності за допомогою блендера. Зробити пиріг ще більш смачним і ароматним допоможе лимонна цедра, яку необхідно додати в сирну масу.

Для приготування начинки наріжте очищені яблука великими кубиками. Для цього рецепта ідеально підходять кисло-солодкі сорти яблук. Протушкувати яблука з додаванням цукру, кориці і невеликої кількості води. Необхідно, щоб яблука стали м'якими, але при цьому зберегли свою форму.

Дно і боки рознімної форми діаметром 20 см вистеліть пергаментним папером. Викладіть у форму половину сирної суміші, зверху викладіть начинку і накрийте її другою половиною сирної маси.

Якщо є бажання перед випічкою пиріг можна посипати подрібненим волоським горіхом.

Випікайте сирний пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин. Залиште пиріг на столі на 1 годину, після чого його можна буде легко витягти з форми.

Аромат пирога заповнить всю кухню, буде дуже складно втриматися від того, щоб не з'їсти його відразу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та Міністр навколишнього середовища Італії Джильберто Пікетто-Фратіном / Міндовкілля
Україна та Італія посилять співпрацю для водозабезпечення кількох регіонів
2 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: акварельні фарби / pixels
Акварель — це про легкість, природність і красу: сьогодні Міжнародний день акварелі
3 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне
Укренерго: з 23 листопада відключень світла буде менше
1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне
Повітряна тривога через гучномовець: у Києві введуть "аналоговий" режим сповіщення
1 хв на прочитання7 годин тому
Класичний дизайн саду: чим відрізняється й кому підійде (ФОТО)
4 хв на прочитання8 годин тому
Температура у межах нуля і рясні опади: погода на вихідні
1 хв на прочитання9 годин тому
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора