Догори
Дати відгук

Нові нормативні зміни в галузі бджільництва мають повністю відповідати вимогам ЄС - Мінагрополітики

Також обговорили алгоритм дій пасічника у випадку отруєння бджіл засобами захисту рослин

1 хв на прочитання29 Лютого 2024, 19:32
Нормативні зміни в галузі бджільництва мають повністю відповідати вимогам ЄС Нормативні зміни в галузі бджільництва мають повністю відповідати вимогам ЄС
Поділитись:

Як повідомляють у пресслужбі Міагро, заходи з профілактики отруєння бджіл, нові вимоги до транспортування бджіл та методику відшкодування збитків, завданих внаслідок збройної агресії рф, обговорили на вебінарі під головуванням першого заступника Міністра агрополітики Тараса Висоцького.

Він розповів про алгоритм дій пасічника у випадку отруєння бджіл засобами захисту рослин (ЗЗР). За його словами, в першу чергу, важливо дотримуватися двох правил: по-перше, пасіка повинна бути зареєстрована – мати паспорт. По-друге, пасічнику треба звернутися з відповідною заявою про отруєння до Комісії. Після чого Комісія із встановлення факту отруєння бджіл проводить відповідні дії і надає рекомендації.

«Комісія встановлює причини отруєння бджіл. Зокрема, відбирає проби для проведення лабораторних досліджень. Важливо, щоб доказова база була зібрана, відповідно до закону. Це необхідно, щоб порушник був покараний», - зазначив Тарас Висоцький.

Він також зауважив, що згідно з новими правилами, особи, що застосовують ЗЗР, повинні надати представникам комісії доступ до земельних ділянок для відбору проб.

Як зазначив Тарас Висоцький, проведення таких тематичних інформаційних вебінарів сприяють розвитку бджільництва. Також це зручний інструмент взаємодії державних органів з пасічниками для вироблення спільних рішень.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.