Нова хвиля спеки і перспектива відключень світла: Міненерго радить підготуватися

1 хв на прочитання16 Серпня 2024, 13:40
ФОТО: ілюстративне / vctr.media

У Міненерго радять споживати електроенергію ощадливо і підготуватись до можливих відключень наступного тижня.

Синоптики прогнозують спеку, починаючи з цих вихідних і наступного тижня. Температура повітря, вдень і без того висока, підвищиться до 33-35 градусів у південних областях України та в західних регіонах. У центрі та на півночі передбачають більш помірний прогрів до 32 градусів за Цельсієм.

Високі температури з мінімумом опадів, проте з грозами в окремих областях протримаються до кінця наступного тижня. З температурою повітря зростають обсяги споживання електроенергії, констатують у Міненерго.

На енергетичних обʼєктах по всій країні триває ремонтна кампанія і відновлення обладнання, пошкодженого внаслідок ворожих атак. Енергетики закликають споживачів ощадливо користуватися електроенергією, не вмикати потужні електроприлади в ранкові та вечірні години пікового навантаження, не користуватись кондиціонерами без нагальної потреби.

Укренерго не застосовує графіки відключення світла вже понад два тижні. Та наступного тижня може повернутися до планових відключень електроенергії. Про це вже попередила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: