Догори
Дати відгук

НКРЕКП знизила тариф на розподіл газу: деталі

За словами Шмигаля, максимальне зниження ціни за розподіл буде становити 30 %.

1 хв на прочитання19 Січня 2021, 13:43
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні встановила граничний тариф на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр.

Про це написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй офіційній сторінці у Facebook.

У такий спосіб ціна на газ для населення також має знизитися. За словами Шмигаля, максимальне зниження ціни за розподіл буде становити 30 %.

За словами очільника уряду, встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначило найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою. 

Прем’єр також анонсував, що незабаром до Верховної ради подадуть законопроєкт, який передбачатиме зменшення розриву у тарифах між різними газорозподільчими компаніями. За словами Шмигаля, він дасть змогу встановити справедливий тариф на розподіл газу для всіх.

Як ми інформували своїх читачів раніше, для українців на час карантину, пов'язаного з епідемією коронавірусу, затвердили єдину сталу ціну на газ. Денис Шмигаль додав, що нова ціна може діяти також не лише до кінця карантину, але й до кінця опалювального сезону.

А вчора на Полтавщині люди знову вийшли на «тарифний майдан».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Більше з GreenPost