Крафіни — це гібрид круасана та мафіна. Вони з'явилися в Австралії в 2013 році й відтоді стали популярними у всьому світі. Приготувати ніжний великодній крафін можна доволі просто.
Інгредієнти:
тепле молоко — 200 мл;
цукор — 1 ст. л.;
дріжджі сухі — 7 г (або живі — 21 г);
борошно — 1 ст. л. для опари + 450 г для тіста;
яйце — 1 шт. + 2 жовтки;
цукор 100 г;
сіль — дрібка;
вершкове масло — 80 г для тіста + 60 г для начинки;
родзинки 100 г + цукати 30-40 г (за смаком).
Приготування.
Спочатку приготувати опару.
З’єднати тепле молоко, цукор, дріжджі та борошно. Перемішати, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 10-15 хв.
Тим часом приготувати тісто.
Яйце та жовтки збити з цукром і сіллю до збільшення та пишного стану. Продовжуючи збивати, додати розтоплене вершкове масло. Влити опару, перемішати та поступово додати просіяне борошно.
Замішати еластичне тісто спочатку лопаткою, а потім руками хвилин 15.
Якщо тісто липне до рук, не варто додавати більше борошна, краще змастити тісто та руки олією.
Перекласти тісто в посудину, змащену олією. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 1,5-2 години.
Готове тісто поділити на дві однакові частини. Розкачати в прямокутник. Змастити вершковим маслом (розтопленим або кімнатної температури) та додати родзинки з цукатами.
Скрутити в рулет. Защіпнути береги. Розрізати, з одного краю не дорізаючи до кінця, та скрутити у дві щільні спіралі, а тоді покласти одну спіраль на другу. Перекласти крафін у форму, накрити харчовою плівкою чи рушником і залишити в теплому місці на 30-40 хв.
А вже після цього випікати 35-40 хв (але орієнтуйтеся на свою духовку, вони всі різні) при температурі 190 °С.
Дати крафіну прохолонути. Посипати цукровою пудрою — і можна насолоджуватися.
Також ми писали про «лінивий» пиріг з ягодами без випікання — простий рецепт.