Ніжний великодній крафін — рецепт модної паски

2 хв на прочитання31 Березня 2023, 07:38

Ця незвичайна випічка зі здобного тіста нікого не залишить байдужим.

Крафіни — це гібрид круасана та мафіна. Вони з'явилися в Австралії в 2013 році й відтоді стали популярними у всьому світі. Приготувати ніжний великодній крафін можна доволі просто.

Інгредієнти:

тепле молоко — 200 мл;

цукор — 1 ст. л.;

дріжджі сухі — 7 г (або живі — 21 г);

борошно — 1 ст. л. для опари + 450 г для тіста;

яйце — 1 шт. + 2 жовтки;

цукор 100 г;

сіль — дрібка;

вершкове масло — 80 г для тіста + 60 г для начинки;

родзинки 100 г + цукати 30-40 г (за смаком).

Приготування.

Спочатку приготувати опару.

З’єднати тепле молоко, цукор, дріжджі та борошно. Перемішати, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 10-15 хв.

Тим часом приготувати тісто.

Яйце та жовтки збити з цукром і сіллю до збільшення та пишного стану. Продовжуючи збивати, додати розтоплене вершкове масло. Влити опару, перемішати та поступово додати просіяне борошно.

Замішати еластичне тісто спочатку лопаткою, а потім руками хвилин 15.

Якщо тісто липне до рук, не варто додавати більше борошна, краще змастити тісто та руки олією.

Перекласти тісто в посудину, змащену олією. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці на 1,5-2 години.

Готове тісто поділити на дві однакові частини. Розкачати в прямокутник. Змастити вершковим маслом (розтопленим або кімнатної температури) та додати родзинки з цукатами.

Скрутити в рулет. Защіпнути береги. Розрізати, з одного краю не дорізаючи до кінця, та скрутити у дві щільні спіралі, а тоді покласти одну спіраль на другу. Перекласти крафін у форму, накрити харчовою плівкою чи рушником і залишити в теплому місці на 30-40 хв.

А вже після цього випікати 35-40 хв (але орієнтуйтеся на свою духовку, вони всі різні) при температурі 190 °С.

Дати крафіну прохолонути. Посипати цукровою пудрою — і можна насолоджуватися.

Також ми писали про «лінивий» пиріг з ягодами без випікання — простий рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: