Німецький суп Айнтопф — «все в одному горщику»

1 хв на прочитання26 Грудня 2024, 01:21
Фото: Максим Нікітін

Не має одного строгого рецепта — додавати можна будь-які на ваш смак продукти.

Айнтопф — густий, наваристий суп, який прийшов до нас із Німеччини. Він править і за першу, і за основну страву. В перекладі це означає «все в одному горщику» — в принципі, так і є, адже готується відразу з кількома різними м’ясними продуктами: м’ясо, сосиски, копченості, ковбаса. А ще додають різні овочі та бобові (їх потрібно попередньо замочити в холодній воді).

Айнтопф не має одного строгого рецепта — додавати можна будь-які на ваш смак продукти. Ось класичний варіант — освоївши його, ви зможете варіювати страву на свій розсуд.

Подавати з житнім хлібом і сметаною.

Інгредієнти:

свинина або яловичина — 500 г;

курятина — 300 г;

морква — 300 г;

картопля — 500 г;

квасоля — 250 г;

горох — 250 г;

цибулина — 1 шт.;

олія — 50 мл;

вода — за потребою;

сіль, перець, часник — до смаку.

Приготування.

У каструлю з товстим дном налити 100 мл води й олію, зверху покласти нарізане м’ясо. Тушкувати приблизно 25 хвилин.

Овочі очистити й нарізати великими шматками.

Після 25 хвилин додати до м’яса овочі та спеції. Залити продукти водою.

Викласти бобові, які попередньо потрібно замочити в холодній воді. Всі компоненти ретельно перемішати, накрити кришкою.

Готувати 45 хвилин на малому вогні. Після приготування залишити на 10 хвилин, аби настоявся.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: