- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Німець витратив 200 тис. євро, щоб відвідати всі тризіркові ресторани «Мішлен», а на останню вечерю вибрав смажену картоплю
Німець витратив 200 тис. євро, щоб відвідати всі тризіркові ресторани «Мішлен», а на останню вечерю вибрав смажену картоплю
На подорожі близько 100 тис. євро і ще приблизно стільки ж на їжу.
Німецький інженер-програміст Маттіас Руль поставив собі за мету повечеряти у всіх ресторанах світу з трьома зірками «Мішлен». На це він витратив 200 тисяч євро. Але для «останньої трапези» він вибрав би звичайну страву, розповідає Bild.
Таких ресторанів налічується 145, і Маттіас Руль відвідав їх усі. Ідея спала йому на думку під час коронавірусу, розповів німець. Незадовго до цього гурман продав свій стартап, оскільки хотів проводити більше часу із сім'єю.
Гурман відвідав 20 країн. Особливе враження на нього справила Японія — «через досконалість, з якою тут готують і подають їжу». На подорожі Руль витратив близько 100 тис. євро і ще приблизно стільки ж на їжу. Найдорожчою виявилася вечеря в ресторані Ultraviolet у Шанхаї — 1400 євро. Зазвичай вечеря у тризірковому ресторані коштує від 250 до 500 євро на людину.
Однак на запитання, що він обрав би для своєї останньої трапези (якби довелося), Руль згадав просту страву баденської кухні, «брегеле» — смажену картоплю, до якої подається сир із травами.
Більше новин читайте на GreenPost.