Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Ніколи ще мені не було так соромно»: радник Росії при ООН подав у відставку (ФОТО)

«Ніколи ще мені не було так соромно»: радник Росії при ООН подав у відставку (ФОТО)

У своїй заяві радник виступив проти війни в Україні.

3 хв на прочитання23 Травня 2022, 19:02
Поділитись:

Радник Росії у постійному представництві ООН Борис Бондарєв подав у відставку після 17 років роботи. Дипломат опублікував свою заяву на сторінці в LinkedIn.

Фото заяви Бориса Бондарєва.
«За двадцять років роботи мені доводилося спостерігати різні віражі нашої зовнішньої політики, але ще ніколи мені не було так соромно за свою країну і свою роботу, як 24 лютого 2022 року. Розв'язана Путіним агресивна війна з Україною, а за фактом із усім західним світом, — не лише злочин проти українського народу, а й, мабуть, найтяжчий злочин проти народу Росії, який жирною літерою Z перекреслив усі надії на поступовий розвиток у нашій країні процвітаючого демократичного суспільства.
Ті, хто задумав цю війну, хочуть тільки одного — залишитися при владі назавжди, жити в помпезних безсмачних палацах, плавати на яхтах, за тоннажем і вартістю, порівнянним з усім Військово-Морським флотом Росії, насолоджуючись необмеженою владою та цілковитою безкарністю.

Заради цього вони готові принести в жертву багато життів. Тисячі росіян та українців уже загинули заради цієї мети», написав він у своїй заяві.

Бондарєв також розкритикував МЗС РФ і особисто Сергія Лаврова.

«На жаль, усі ці двадцять років рівень брехні та непрофесіоналізму у роботі МЗС постійно зростав. Проте останніми роками це набуло просто катастрофічного масштабу. Замість неупередженого інформування про те, що відбувається, неупередженого аналізу та тверезого прогнозування — пропагандистські кліше на кшталт радянських газет 30-х років. Вибудовано систему, яка обманює сама себе.

Міністр Лавров – гарна ілюстрація деградації цієї системи. За 18 років він пройшов шлях від професіонала й освіченого інтелектуала, на якого хотілося рівнятися багатьом співробітникам міністерства, до людини, що постійно транслює заяви, що суперечать одна одній, і погрожує світові (тобто й Росії теж) ядерною зброєю!

Сьогодні МЗС [РФ] не займається дипломатією. Воно сіє брехню, розпалює ненависть та війну. Дипломатія обслуговує приватні інтереси вузького кола осіб, які мають нічого спільного з реальними потребами російського суспільства. У Росії більше не залишилося союзників, і пояснення цього — агресивна політика нашої країни, а не горезвісна русофобія, яку постійно говорять на російському телебаченні»,
— заявив дипломат.

У коментарі агентству AP Бондарєв заявив, що як державний службовець він був зобов'язаний розділяти відповідальність за дії країни, але не хоче цього робити.

Бондарєв став чи не першим російським кадровим дипломатом, який офіційно заявив про свою відставку через війну. МЗС РФ її поки що не коментувало.

Також ми писали про те, що «краще десять років переговорів, ніж один день війни»: Лукашенко звернувся до ООН із пропозицією.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023