Нерест: як природа захищає рибу і чому риболовлю у цей час забороняють
Збереження риб під час нересту — це збереження екосистеми.

Нерест — критично важливий період для збереження рибних популяцій, тому в цей час риболовля в багатьох регіонах заборонена. Про це розповідають у пресрелізі ДЕІ Південно-Західного округу.
Максимальна температура води на початку нереста: щука та окунь відкладають ікру вже при 7°С, лящ і судак — при 12°С, короз і сазан — при 18°С, а сом і товстолобик чекають до 20°С.
Світ природи сповнений неймовірних фактів про розмноження риб. Наприклад, лосось долає тисячі кілометрів, щоб змінити місце свого народження. Деякі риби змінюють залежно від потреби зграї, а самці багатьох видів дбають про потомство: колючка будує гніздо, а цихліди містять ікру в роті для захисту. А ще - температура визначає стать мальків – у деяких видів осетрів від неї залежить, скільки народиться самців чи самок.
Збереження риб під час нересту — це збереження екосистеми. Дотримання заборони на вилов у цей період кількості популяцій відновлюється, підтримуючи природний баланс водою.
Більше новин читайте на GreenPost.







