Неймовірна смакота: новий рецепт маринованих баклажанів

1 хв на прочитання04 Вересня 2022, 00:43

Вони вважаються готовими через 3-5 днів, але багато хто їх їсть уже на наступний день, не встоявши перед спокусою.

Спробуйте приготувати такі баклажани раз — і цей рецепт у вас приживеться назавжди.

Інгредієнти:

баклажани — 5-6 середніх розмірів;

оцет 6 % — 100 мл;

вода — 2 склянки;

гвоздика — 4 шт.;

лавровий листок — 5 шт.;

перець горошком — 10 шт.;

коричневий цукор 3 ст. л. (можна замінити 2 ст.л. меду і 1 ст.л. звичайного цукру);

сіль — 1,5 ст.л.;

рослинна олія — 1 ст. л.;

часник — 10 зубчиків.

Приготування.

Баклажани очистити від шкірки, порізати на пластинки й обсмажити до жовтизни.

Приготувати маринад: оцет, воду, гвоздику, лавровий листок, перець, цукор, сіль, олію добре розмішати, закип’ятити й остудити.

Нарізати часник.

Кожну баклажанову пластинку вмочити в маринад і складати в каструльку, перекладаючи нарізаними пластинками часнику.

Залити маринадом — баклажани ніби плаватимуть у ньому.

Зберігати такі баклажани потрібно в холодильнику.

Вони вважаються готовими через 3-5 днів, але вже на наступний день їх можна їсти — багато хто так і робить, не встоявши перед спокусою.

Також ми розповідали про вітамінний капустяний салат із яблуком, морквою й оцтовою заправкою.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: