Спробуйте приготувати такі баклажани раз — і цей рецепт у вас приживеться назавжди.
Інгредієнти:
баклажани — 5-6 середніх розмірів;
оцет 6 % — 100 мл;
вода — 2 склянки;
гвоздика — 4 шт.;
лавровий листок — 5 шт.;
перець горошком — 10 шт.;
коричневий цукор 3 ст. л. (можна замінити 2 ст.л. меду і 1 ст.л. звичайного цукру);
сіль — 1,5 ст.л.;
рослинна олія — 1 ст. л.;
часник — 10 зубчиків.
Приготування.
Баклажани очистити від шкірки, порізати на пластинки й обсмажити до жовтизни.
Приготувати маринад: оцет, воду, гвоздику, лавровий листок, перець, цукор, сіль, олію добре розмішати, закип’ятити й остудити.
Нарізати часник.
Кожну баклажанову пластинку вмочити в маринад і складати в каструльку, перекладаючи нарізаними пластинками часнику.
Залити маринадом — баклажани ніби плаватимуть у ньому.
Зберігати такі баклажани потрібно в холодильнику.
Вони вважаються готовими через 3-5 днів, але вже на наступний день їх можна їсти — багато хто так і робить, не встоявши перед спокусою.
Також ми розповідали про вітамінний капустяний салат із яблуком, морквою й оцтовою заправкою.