Через великий вміст фруктози та вуглеводів потрібно обережно вживати ягоди та фрукти.
Зловживання ягодами та фруктами шкодить організму. Фруктоза, що міститься в солодких плодах, може сприяти розвитку багатьох порушень, якщо організм отримує її в надмірному дозуванні.
Більшість фруктози буде перероблена на жирові відкладення, пише «Країна здоров’я» .
Надлишок цього виду цукру в раціоні може спричинити ожиріння печінки, а також збільшення ваги. Крім того, це негативно позначається на рівні цукру та інсуліну в крові, що призводить до асоційованих ускладнень.
Найшкідливішими серед фруктів можна вважати хурму та персики, а серед ягід – виноград та черешню.
Крім небезпеки, пов'язаної з цукром, дари природи можуть містити в собі пестициди. Це ще одна причина, чому їх слід вживати у помірних кількостях.
До слова, Літня небезпека: як уникнути харчового отруєння в спеку