Догори
Дати відгук

Небезпечно для здоров’я: названо три найбільш шкідливі супи для людей, кому «за»

Щоб не нашкодити здоров'ю.

1 хв на прочитання19 Червня 2023, 17:00
Поділитись:

Супи – це обов'язкова страва для обіду, але не всі вони корисні, особливо пенсіонерам. Медики назвали три супи, які треба виключити з раціону людей похилого віку, щоб не нашкодити здоров'ю.

Отже, рейтинг шкідливих супів очолює солянка. Цей суп можна охарактеризувати трьома словами: гострий, солоний та жирний, що неприпустимо вживати у похилому віці.

Звичайно, якщо солянку ви готуєте раз на місяць, то особливої шкоди вона не завдасть, але якщо на вашому столі ця страва з’являється набагато частіше, потрібно переглянути своє меню. Медики застерігають, що солянка провокує розвиток атеросклерозу.

Протипоказаний пенсіонерам і грибний суп. А все тому, що в ньому міститься висока кількість білка, який з віком засвоюється набагато гірше. Також гриби сприяють виробленню шлункового соку, а це дуже шкідливо для людей, які страждають на гастрит або виразкову хворобу шлунка.

Небезпечною стравою є окрошка. У ній стільки всього намішано, що багато інгредієнтів взагалі не можна вживати разом. Заправлена квасом чи кефіром окрошка – це справжня бомба уповільненої дії.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.