Травлення у похилому віці не таке активне, що й в молоді роки – шлунково-кишковому тракту складніше перетравлювати їжу. Люди похилого віку повинні їсти легку їжу, не допускаючи у своєму повсякденному важких страв.
Варто уникати важких поєднань, наприклад м'яса з картоплею чи макаронами, щоб додатково не навантажувати травну систему.
Нехтування цією умовою сприяє появі метеоризму, бродіння, важкості в животі. Важка їжа вестиме до напруги всіх систем, інтоксикації організму.
Шматок смаженого м'яса з картоплею – це взагалі неприпустимо для літньої людини, бо й молодий це перетравить насилу. Це дуже велике навантаження на шлунково-кишковий тракту.
Крім цього, шкідливим у похилому віці є поєднання молока з вуглеводними продуктами (наприклад, з випічкою).