Небезпечні продукти для людей похилого віку

1 хв на прочитання23 Лютого 2023, 06:50

Поєднання таких продуктів в раціоні людей похилого віку бути не повинно.

Травлення у похилому віці не таке активне, що й в молоді роки – шлунково-кишковому тракту складніше перетравлювати їжу. Люди похилого віку повинні їсти легку їжу, не допускаючи у своєму повсякденному важких страв.

Варто уникати важких поєднань, наприклад м'яса з картоплею чи макаронами, щоб додатково не навантажувати травну систему.

Нехтування цією умовою сприяє появі метеоризму, бродіння, важкості в животі. Важка їжа вестиме до напруги всіх систем, інтоксикації організму.

Шматок смаженого м'яса з картоплею – це взагалі неприпустимо для літньої людини, бо й молодий це перетравить насилу. Це дуже велике навантаження на шлунково-кишковий тракту.

Крім цього, шкідливим у похилому віці є поєднання молока з вуглеводними продуктами (наприклад, з випічкою).

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: