Лікарі давно говорять, що найкорисніший білок — це яйця. Вони легко засвоюються, благотворно впливають на імунітет (є білки — є антитіла й імунітет працює). Крім цього, яйця можна вживати тим, хто знижує вагу. А особливо незамінний цей продукт для підтримки та набору м'язової маси.
Але чи всі яйця однаково корисні? На що слід звернути увагу, купуючи їх?
Насамперед продукт має бути свіжим.
Для дієтичних яєць термін зберігання не може перевищувати більше 7 діб.
Для столових яєць термін зберігання при температурі від 0 до 20 °С — не більше 25 діб і при температурі від - 2 до 0 °С — не більше 90 діб.
Тому краще купувати яйця, дата сортування яких максимально наближена до дати купівлі. Також важливо, що відсутність маркування на шкаралупі курячих яєць не допускається.
Якщо вам зустрічалися забруднені яйця, знайте: пір'я, бруд, послід — усе це грубе порушення санітарних правил. Адже забруднена шкаралупа може стати причиною захворювання на сальмонельоз.
А добре вимиті яйця зберігаються виключно не більше 12 діб. Тому багато птахофабрик нехтують цією процедурою.
Нагадаємо також, що мити курячі яйця категорично заборонено — лікар.