Не всі крупи обов’язково промивати перед приготуванням

1 хв на прочитання20 Грудня 2021, 10:45

Загалом промивати крупи потрібно для того, щоб вимити не лише сміття та бруд, а й залишки борошняного шару на зернах.

Не всі крупи потрібно мити перед приготуванням. Деякі промивати водою потрібно обов'язково, а деякі — краще відразу засипати в каструлю, нагадує РБК-Україна.

Які крупи мити потрібно

Обов'язково потрібно промивати рис, гречку, пшоно, перловку, горох, сочевицю та нут. Рис, перловку та пшоно потрібно промивати до того часу, поки вода не стане зовсім прозора.

Промивати ці крупи потрібно не тільки для того, щоб позбутися сміття та бруду, а щоб вимити всі залишки борошняного шару на зернах. Саме через нього злипається каша під час приготування.

Горох, квасолю, рис і перловку експерти рекомендують ще й замочувати на декілька годин до приготування.

В якій воді промивати крупу

Гречку, перловку, пшеничну крупу найкраще промивати в теплій воді. Це позбавить вас гіркоти та неприємного присмаку.

Рис і пшоно промивайте в холодній воді. Як радять кулінари, для кращого результату воду потрібно змінити 6–8 разів.

Які крупи можна не мити

Не промивати перед приготуванням можна булгур. Ця крупа вже пройшла попередню обробку, і для приготування потрібен тільки окріп.

Не потрібно промивати манку, вівсянку або геркулесові пластівці. Ці продукти швидко вбирають воду та стають непридатними для їжі.

Не слід замочувати та промивати кус-кус. Цю крупу можна перебрати вручну.

Також не варто промивати кукурудзяну та ячмінну крупу. Їх можна очистити від сміття вручну.

Також ми розповідали, що мед — справжній суперфуд, але може зашкодити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: