Догори
Дати відгук

Не відкривайте вікна та не виходьте на вулицю - КМДА

В екосистемах Києва та області майже 40 пожеж за добу

3 хв на прочитання18 Квітня 2020, 15:15
Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Поділитись:

За останню добу в екосистемах Києва та області зафіксовано 37 пожеж трав’яного настилу. Оперативно реагують на пожежі понад 1000 рятувальників київського гарнізону. Про це повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту КМДА.

Пожежі і небезпека

У Києві сталося 4 пожежі трав’яного настилу загальною площею 1,3 Га, наразі всі вони ліквідовані.

Пожежі відбувалися:

  • Деснянський район –700 кв.  м;
  • Голосіївський район – 500 кв. м;
  • Дарницький район – 50 кв. м;
  • Святошинський район – кв. 50 м.

У Київській області зафіксовані 33 осередки пожеж трав’яного настилу площею 26,8 Га.

Горять також і торф’яники  в Обухівському районі, с. Великі Дмитровичі – 0,4 Га та у Вишгородському районі с. Нижня Дубечня – 0,2 Га.

Окрім того, за інформацією ДСНС, продовжуються гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу в Житомирській області. На території Виступовицького лісництва площа пожежі становить близько 2 тис. га. А на території Бережестського лісництва поблизу с. Бережесть – близько 700 га.

У Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжується гасіння пожеж на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Тут спостерігається тління трав’яного настилу, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем.

Повітря: не виходьте з дому!

Радіаційний фон у столиці та області – у межах норми.

Середній радіаційний фон у Києві складає 0,011 мР/год (норма – 0,030мР/год); у Київській області 0,014 мР/год (норма – 0,030 мР/год).

У повітрі столиці зафіксовано продукти горіння. Вміст діоксиду сірки, формальдегіду та діоксиду азоту перевищений. Тож фахівці просять не виходити на вулицю без нагальної потреби, тримати вікна зачиненими та споживати більше рідини.

В осередках пожеж навколо Києва відбувається тління та горіння сухої трави та лісового опаду. Пожеж досить багато, як і точок тління, і звідти надходить до атмосфери міста досить значна кількість продуктів горіння

Згідно даних автоматичної станції AQT 420 «VAISALA» Київського національного університету імені Тараса Шевченка (місце знаходження-Голосіївський район) вранці 18 квітня було зафіксоване коливання монооксиду вуглецю і перевищення ГДК в 0,5 рази.

Останні дані про стан атмосферного повітря також надав Центр громадського здоров’я Інституту Марзєєва. Згідно з їх інформацією, вміст дрібно дисперсного пилу у повітрі Києва: PM 2,5 – 127 мкг, PM 10 – 126 мкг.

 

Нагадаємо, щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, в Україні відзначається День довкілля. Сьогодні День довкілля має "особливий" характер - триває ліквідація пожеж в екосистемах по всій території України, горять спепи, ліси, національні парки та заповідники,  рівень забруднення повітря у Києві та Київському регіоні пересягнув всі можливі межі - два дні поспіль у Києві  рівень забруднення повітря є одним з найвищих у світі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.