Не весь сир шкодить здоров’ю: експерти пояснили, як харчуватися при високому холестерині

1 хв на прочитання5 годин тому
Натуральный твердый сыр за 15 минут: простой рецепт в микроволновке

Людям із високим холестерином не обов’язково повністю виключати сир з раціону, але його варто вживати помірно

Високий рівень холестерину, пов'язаний із надмірним споживанням насичених жирів, є серйозним ризиком для здоров'я. Тому люди, які піклуються про своє серце, часто ставлять собі запитання: чи можна взагалі їсти сир?

В Lady повідомляють, що на думку експертів Британського фонду Серця (BHF), повністю відмовлятися від сиру не потрібно. Однак його слід вживати «економно», оскільки різні види містять різну кількість насичених жирів. Важливо знати, який саме сир ви обираєте. Навіть помірне споживання деяких видів сиру може негативно впливати на здоров'я серцево-судинної системи.

Якщо ви прагнете зменшити споживання насичених жирів, краще обирати такі види сирів (вміст жиру на 100 г):

Деякі популярні сири містять значну кількість насичених жирів, що може негативно вплинути на рівень холестерину. До них належать:

Окрім насичених жирів, сир може містити велику кількість солі, що підвищує артеріальний тиск і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.

Експерти BHF також радять завжди перевіряти етикетки продуктів. Знижений вміст жиру не означає його повну відсутність. Згідно з рекомендаціями, вміст жиру вважається:

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: