Догори
Дати відгук

Не тільки таблетки: які засоби народної медицини допомагають знизити артеріальний тиск. Кілька рецептів

Справитися з тиском і тримати його на потрібних показниках можна і без аптечних препаратів.

2 хв на прочитання24 Травня 2023, 08:11
Поділитись:

Допоможе китайська троянда

Про те, що чай з гібіскусу (китайська троянда) відмінно допомагає, відзначають навіть медики. Завдяки своїм властивостям ця квітка не тільки нормалізує артеріальний тиск, вона володіє і заспокійливою дією, лікує безсоння. Якщо ви візьмете за правило вживати чай з китайської троянди постійно, то інсульт вам не загрожує.

Те, що зелений чай корисний, чудово втамовує спрагу, знають всі. А ось в поєднанні з жасмином або м'ятою - це прекрасний засіб від підвищеного тиску. Пропорції повинні складати 1: 3. Воду для заварювання беріть не вище 80 градусів.

Знижуємо до норми

Щоб знизити артеріальний тиск і поліпшити загальний стан потрібно постійно вживати трав'яні чаї. У їх складі повинні бути м'ята, календула, глід, пустирник, ромашка, шипшина. Заварювати їх потрібно з розрахунку 1 ст. л. сухої трави або суміші на 0,5 л води.

При підвищеному тиску не варто відмовлятися від деяких соків, фруктів і овочів. Найкорисніші для зниження тиску вважаються калина, чорноплідна горобина (аронія), хурма, картопля, гарбуз, буряк.

Самий сік!

Щоб приготувати корисний напій з ягід калини або чорноплідної горобини, їх треба розім'яти до стану кашки і процідити. До соку додають мед. Вживати по 2-3 ст.л. 2 рази на день. Тривалість курсу - 3 тижні. Потім зробіть перерву на 2 місяці.

Овочевий сік також чудово нормалізує тиск. Отримати його просто: овочі треба протерти і віджати через марлю.

Картопляний сік приймайте відразу після приготування, по півсклянки за півгодини до їди.

Гарбузовий - по 1 ст. ложці 3 рази на день перед їжею.

А ось буряковому соку потрібно дати відстоятися години дві. І тільки потім вживати, причому розбавляйте його або теплою кип'яченою водою або з соком інших овочів (морква, селера). Приймайте через годину після їжі по 2 ст. ложки.

Крім зниження тиску, всі напої мають ряд інших корисних властивостей. Регулярне вживання корисних екологічно чистих чаїв, соків допоможе забути про аптечні препарати і бути завжди в бадьорому стані.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.