Догори
Дати відгук

Не поспішайте викидати заварку: врятує в 4 випадках

Заварку можна використовувати не тільки для створення ароматного чаю

2 хв на прочитання18 Травня 2023, 13:46
Поділитись:

Приготування натурального чаю неминуче призводить до утворення відходів у вигляді заварки. Але викидати її не варто, адже з її допомогою можна полегшити життя в найнесподіваніших ситуаціях.

Знаючі господині ніколи не позбуваються її, а застосовують з розумом на присадибній ділянці та в побуті. Насправді, способів її застосування набагато більше, але сьогодні ми перерахуємо 4 найнесподіваніші варіанти.

Як використовувати заварку від чаю на городі

Заварка може принести користь квітам завдяки азоту, фосфору, калію і залізу в її складі. У ній також міститься кальцій, магній, марганець, мідь і цинк, які є важливими мікроелементами для представників флори.

Вона не тільки удобрює ґрунт, а й допомагає боротися з деякими захворюваннями рослин і захищає їх від шкідників. Наприклад, заварка із зеленого чаю вбереже від грибкових інфекцій.

А ще заварка запросто виконає роль компостного активатора. Додайте її в компостний ящик, щоб прискорити процес розкладання органічних відходів і поліпшити якість одержуваного компосту.

Чайна заварка від комах

Підходить вона і для боротьби з комахами в будинку або на ділянці. Важливо відзначити, що засіб виходить ефективним і абсолютно безпечним як для людей, так і домашніх тварин.

Достатньо всього лише заварити якомога міцніший чай. Краще використовувати чорний або зелений, оскільки в них концентрація танінів набагато вища. Саме цей компонент відлякує комах і змушує їх бігти в жаху від рослин.

Відлякати мурах з її допомогою теж можна. Змішайте чайну заварку з водою в рівних пропорціях і налийте отриманий розчин у місця їхнього проживання. Таніни надовго перекриють їм шлях до вашого саду або будинку.

Як прибрати неприємний запах чайною заваркою

Позбутися смердючих ароматів із холодильника простіше простого. Досить покласти кілька заварених раніше пакетиків чаю і назавжди забути про неприємність.

Допоможуть вони видалити сторонні запахи і у взутті. Досвідчені господині ніколи не викидають чайні пакетики, а кладуть їх у кросівки або туфлі на всю ніч, щоб прибрати нехороший аромат.

Користь заварки для посуду

Стане в пригоді вона і для миття брудного посуду. Спосіб бажано взяти на озброєння всім, у кого є алергія на чистячі засоби з магазину.

Невелику кількість чайної заварки покладіть на губку і мийте таким чином до блиску тарілки, чашки та інший посуд. До речі, метод ефективно позбавляє плям на склянках.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.