Влітку настає справжній сезон морозива: приємного, холодного та солодкого десерту, яким люблять ласувати як дорослі, так і діти. Проте у, на перший погляд, незначних речах може ховатися небезпека. Експерти розповіли, яке морозиво не можна купувати влітку.
Перш за все експерти категорично не радять купувати морозиво на вулиці.
Якщо це продаж просто неба - без проточної води та належних санітарних умов, то краще таку продукцію не купувати, тому що ви не знаєте, які бактерії можуть потрапити на продукт з навколишнього середовища
Крім того, ви ніколи не дізнаєтеся склад морозива, яке продається на відкритому просторі. А морозильні камери іноді вимикають на ніч, нехтуючи правилами зберігання. Це також впливає на якість. Продукт може стати отрутою, якщо розморозити, а потім знову заморозити його.
Небезпеку може становити й ложка, якою набирають морозиво: на ній може залишатися інфекція.
По-перше, для кожного виду морозива має бути окрема ложка. По-друге, у публічному доступі має бути графік дезінфекції та миття цих девайсів
Під час купівлі ви можете попросити графік миття посуду, дізнатися відомості про реалізатора продукції та попросити показати свідоцтво про якість товару. У крайьому випадку ексерти рекомендують хоча б звернути увагу на те, у якій воді миють ложку для морозива.
Зазвичай продавець має окрему чашу з брудною водою, в якій вони "миють" цю ложку протягом дня, а потім роздають нею морозиво. У вас може бути харчове отруєння тільки через цю воду, яку вони набрали невідомо де, і це у найкращому разі. У гіршому – гепатит A, оскільки він передається через воду
Влітку рекомендується купувати лише морозиво в упаковках ДСТУ 4733.
Більше новин читайте на GreenPost.