Не купуйте це морозиво: який вид найшкідливіший та на що звернути увагу
Улюблені ласощі можуть бути не дуже якісними
Морозиво – один із найулюбленіших десертів мало не у всьому світі. Особливо воно набуває актуальності пізньою весною та влітку, коли люди намагаються врятуватися від жари за допомогою приємних та солодких ласощів. Однак вони можуть мати незадовільну якість та бути дуже шкідливими. Наталія Мазурік, експертка з харчування, розповіла, який вид морозива не можна купувати.
Як обрати нешкідливе морозиво
Головне – завжди звертайте увагу на етикетку та склад продукту. Найякісніший вид морозива відповідає ДСТУ 4733, тобто такому, який означає, що у складі лише молочна сировина.
У складі на першому місці завжди повинні бути молочні продукти. Також варто звертати на сам вид молока. Незбиране означає продукт з-під корови, а ось відновлене – вироблене з порошку. Також треба звертати увагу на жири та кількість цукру. Уникайте трансжирів, які шкідливі для організму.
Який вид морозива краще не купувати
ДСТУ 4735 вказує на те, що молочні жири можуть бути замінені на рослинні, тобто це продукт, у складі якого є пальмова або кокосова олія. Таке морозиво не таке насичене на смак, більш рідке та швидше тане.
До ДСТУ 4734 відноситься заморожений лід або плодово-ягідне морозиво. Цей стандарт означає, що у складі – фруктово-ягідна сировина.