Догори
Дати відгук

Не конче бути професійним спортсменом, аби долучитися: сьогодні Міжнародний Олімпійський день

Він святкується щороку 23 червня.

1 хв на прочитання23 Червня 2024, 16:43
Фото: відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області Фото: відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області
Поділитись:

Найважливішою спортивною подією є Олімпійські ігри, але вони відбуваються лише раз на чотири роки. Проте існує свято, яке запрошує абсолютно всіх долучитися до спортивних активностей. Це Міжнародний Олімпійський день, який святкується щороку 23 червня — у день створення Міжнародного Олімпійського Комітету.

«Олімпійський рух має за мету виховувати молодь за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, у такий спосіб, створенню кращого й спокійнішого світу», — йдеться в Олімпійській хартії МОК.

Святкування Олімпійського дня може бути різноманітним, розповідає відділення Національного Олімпійського комітету України в Харківській області. Свято спорту проходить на центральних вулицях міст, у парках, дитячих таборах, на стадіонах різних регіонів, таким чином охоплюючи всю Україну. Поруч із пересічними громадянами в Олімпійському дні беруть участь і уславлені спортсмени, олімпійські чемпіони та призери, тріумфатори світових і європейських першостей. Усі учасники можуть знайти для себе щось корисне та долучитися до олімпійських ідей і цінностей — від організації спортивних заходів і змагань до проведення освітніх програм і культурних подій, які відзначають досягнення спортсменів і пропагують ідеї спорту й олімпізму. Це також час для підтримки спортивних ініціатив і проектів, спрямованих на розвиток спорту в усіх його проявах.

Олімпійський день втілює ключові цінності, на яких ґрунтується олімпійський рух — взаємоповагу, дружбу та чесну гру. Це свято, яке підкреслює важливість спорту для здоров’я, розвитку та міжнародного спілкування.

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.