Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • У Сені перед Олімпіадою виявлено небезпечний вміст бактерій — тут мають пройти змагання з плавання

У Сені перед Олімпіадою виявлено небезпечний вміст бактерій — тут мають пройти змагання з плавання

Близько 1,4 млрд євро витрачено на очищення.

2 хв на прочитання17 Червня 2024, 10:17
Перевірка води в Сені в центрі Парижа. Фото: Ph Lavieille/maxppp/picture alliance Перевірка води в Сені в центрі Парижа. Фото: Ph Lavieille/maxppp/picture alliance
Поділитись:

Менш ніж за два місяці до проведення у Парижі змагань із плавання в рамках Олімпійських ігор у воді Сени виявлено підвищений рівень небезпечних бактерій. Результати тестів показали, що в перші вісім днів червня, після тривалих злив, наявність у воді таких бактерій, як кишкова паличка й ентерококи, перевищувала межі, які вважаються безпечними для спортсменів (900 колонієутворюючих одиниць на 100 мл). Про це розповідає Deutsche Welle.

Напередодні публікації звіту про якість води, складеного моніторинговою групою Eau de Paris, представник Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Крістоф Дюбі заявив, що «немає причин сумніватися» у тому, що змагання пройдуть, як і було заплановано, на історичній ділянці Сени у центрі міста поряд з Ейфелевою вежею.

«Ми впевнені, що цього літа плаватимемо в Сені», — заявив він на онлайн-брифінгу, заслухавши інформацію від міської влади Парижа й організаторів Олімпіади.

Остаточне рішення про визнання змагань безпечними для спортсменів мають приймати керівні органи окремих видів спорту — Міжнародної федерації плавання та Міжнародної спілки тріатлону.

На очищення води в Сені напередодні Олімпійських ігор французька влада витратила близько 1,4 млрд євро. У травні було введено в дію об'ємний резервуар на 50 тисяч кубометрів води, щоб запобігти попаданню через каналізаційну систему до Сени надлишків дощової води з фекальними бактеріями.

Першим змаганням у Сені у програмі Олімпійських ігор значиться чоловічий тріатлон, запланований на 30 липня. Жіночий тріатлон пройде наступного дня, а змішана естафета — 5 серпня. Марафонські запливи на 10 км для жінок та чоловіків заплановані на 8 та 9 серпня відповідно.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.