Не чекали? Аномальна спека повернеться в Україну у першій половині серпня

1 хв на прочитання03 Серпня 2024, 23:50
Обмеження руху вантажних автомобілів через спеку Фото: grivna.ua

На нас чекає повернення африканської спеки з температурою до +40 градусів за Цельсієм.

Аномальна спека повертається: Україну знову накриє африканський жар. За прогнозами синоптиків, вже з початку серпня Україна опиниться під впливом потужного антициклону, який принесе з собою аномальну спеку з Африки.

Пік припаде на 5-15 серпня. Першими спекотну погоду зустрінуть західні та південні області України. Посуха в багатьох регіонах лише посилюватиметься.

Дощів у першій декаді серпня не очікується. Однак навіть у другій та третій декаді рівень опадів буде нижчим за норму. Очікується лише 30 – 60% від кліматичної норми. Збережеться також і максимальний рівень пожежної небезпеки.

Вже майже тиждень Укренерго не запроваджує обмежень споживання електроенергії, бо електроенергії в системі вистачає на всі потреби. Також диспетчерський центр не планує відключень на ці вихідні. Це важливе полегшення для всіх українців.

"Але я мушу нагадати, що розслаблятися ми не маємо права: пошкодження енергосистеми значні, виклики перед нами теж. Спека вище 30 градусів ще повернеться. І тоді ситуація в енергосистемі може змінитися. Слідкуйте за нашими повідомленнями і за повідомленнями ваших обленерго", - попередив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: