Науково доведено: правильне харчування істотно знижує ризик розвитку раку. Daily Express пише про один “суперпродукт”, який не тільки вбиває ракові клітини, але і зменшує їх зростання.
Куркумін, який є активним інгредієнтом куркуми, допомагає знизити ризик захворювання на рак і зупиняє ріст пухлини, коли його призначають разом з іншими лікарськими засобами.
Деякі овочі мають особливо потужні цілющі властивості завдяки унікальним поживним характеристикам. Куркума славиться такими лікувальними властивостями, а аюрведична література підтверджує, що її можна використовувати як противірусний препарат.
За даними благодійної організації з дослідження раку Cancer Research UK, куркума є альтернативним засобом для лікування онкологічних хвороб завдяки виключно високій концентрації антиоксидантів. Організація заявляє: “існують докази того, що міститься в куркумі речовина куркумін в певних випадках вбиває ракові клітини. Лабораторні дослідження показують, що куркумін має протиракову дію на пухлинні клітини”.
Дослідження також показують, що в країнах, де куркума широко використовується в їжу, онкологічна захворюваність нижче.
Вживання в їжу куркуми приносить додаткову користь, зокрема, зменшує ризик виникнення катаракти, глаукоми і макулодистрофії.
Потужні антиоксиданти цієї спеції також знижують рівень холестерину у людей з серцево-судинними захворюваннями.
Нагадаємо, харчування після новорічних свят: дієтолог радить, як повернусь у форму.