Дієтологи часто рекомендують включити в раціон авокадо, щоб наситити організм клітковиною, корисними жирами та потужним вітамінним складом. Все це дає один продукт. Так, у фрукті є практично вся група вітамінів В. І особливо – фолієва кислота, калій, вітамін К, магній, бор, нікель, рубідій, молібден, фосфор, цинк.
Крім того, медики сходяться на думці, що авокадо в розумних кількостях можна їсти при цукровому діабеті. Одна з переваг продукту - повна відсутність цукрів. "Низький глікемічний індекс легко вбудовує його в раціон людей з обмеженням вуглеводів", - зазначила лікар-ендокринолог Зухра Павлова.
Інша перевага плода - олеїнова кислота, що є в маслі авокадо. В останньому є фітостероли, які сприяють зниженню холестерину в крові.
"Фрукт допоможе роботі серця, знизить ризик діабету, стабілізує рівень ліпідів", - наголосила гастроентеролог Ганна Каршієва.
Зарубіжні дослідники також з'ясували, що набір антиоксидантів в авокадо сприятливо впливає на мозкову тканину, тим самим покращуючи роботу головного мозку. Про це пише Food.news з посиланням на опубліковане в журналі Current Developments in Nutrition дослідження.
Головне протипоказання - немає авокадо при індивідуальній непереносимості.