Догори
Дати відгук

Названий найкращий сніданок для гарної роботи кишечника

дослідники радять звернути увагу на один продукт.

2 хв на прочитання20 Червня 2022, 21:33
Поділитись:

Кишечник виконує чи не найважливішу функцію в організмі – дає корисні речовини з їжі, яку ми споживаємо. Що ж треба з'їсти вранці, щоб допомогти органу нормально працювати – з'ясували вчені, повідомляє "Новини N"

Для того щоб кишечник нормально функціонував, дослідники радять звернути увагу на один продукт.

Вчені виявили, що кишечник безпосередньо пов'язаний із мозком. Центральна нервова система реагує на енергію, яку отримує з кишківника – це впливає на загальне самопочуття.

Дієтолог та автор книги «Спортивне харчування» Емі Гудсон стверджує, що найкращий сніданок для здоров'я кишечника – це звичайна вівсянка, традиційна ранкова страва.

У складі вівса велика кількість розчинної клітковини, і вона працює як пробіотик, допомагаючи живити корисні бактерії в кишечнику.

Дієтолог зазначила, що до вівсянки чудово підходять різноманітні доповнення: арахісове масло, йогурти, горіхи чи ягоди.

Дослідження показало, що у вівсянці містяться бета-глюкани, які мають протизапальні властивості і навіть можуть запобігти раковим утворенням. За результатами, бета-глюкани збільшують кількість корисних бактерій у кишечнику. Це покращує загальний стан тракту та підвищує імунітет.

Чому вівсянку так рекомендують

Ця каша має неймовірні властивості – лікарі та дієтологи радять споживати її чи не в першу чергу для покращення стану організму.

Що ж робить вівсянка?

  • Знижує рівень цукру у крові.
  • Покращує стан шкіри.
  • Насичує м'язи білками.
  • Допомагає схуднути.
  • Зменшує ризик серцево-судинних захворювань.

Проте лікарі додають, що не вся вівсянка може бути корисною – каша швидкого приготування, та ще й зі смаками може містити консерванти чи ароматизатори. Експерти стверджують, що вирішити проблему можна дуже легко – просто купувати чисту вівсянку, а вже після приготування додати мед, фрукти, ягоди чи овочі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.