Холестерин — це жироподібна речовина, яку ми отримуємо з двох джерел: споживаємо із тваринною їжею та синтезуємо в нашій печінці. Анна Дробишева назвала дешевий і дієвий продукт зниження рівня холестерину. За її словами, таким продуктом є кунжут.
Експертка пояснила, що крім боротьби з холестерином, це насіння коригує жировий обмін, а також є постачальниками цинку, магнію, заліза, а також кальцію, фосфору та міді в організм.
Крім того, в ньому міститься велика кількість клітковини.
Однак нутриціолог попередила, що вживати кунжут все ж слід з обережністю.
«Кунжут не можна їсти щодня, адже він містить речовини, які підвищують згортання крові. Але декілька разів на тиждень додавайте одну столову ложку кунжуту до раціону, збагачуючи організм антиоксидантами та фітоестрогенами», — попередила вона.
Перед вживанням необхідна консультація фахівця.
Нагадаємо, часник не лише бореться з мікробами, а й запобігає серцевому нападу.