Інжир є одним із фруктів, які не лише дозволені діабетикам, а й корисні для них.
Присутність інжиру у раціоні людей, хворих на діабет, допомагає контролювати рівень глюкози.
Зокрема, завдяки його клітковині покращується чутливість клітин до гормону інсуліну, що робить більш ефективним процес розподілу цукру, що виділяється в кров після їжі, перешкоджає різкому стрибку.
Інжир містить розчинні волокна, які здатні знизити рівень цукру в крові та покращити інсулінову чутливість.
Склад інжиру відрізняється присутністю речовин, що сприяють зміцненню імунітету – вітаміну С, фолієвої кислоти, заліза, магнію та інших. Іншим плюсом рослинного продукту є його здатність покращувати показники холестерину в крові та допомагати організму краще переносити стрес.