Є три дієві способи продовжити термін придатності томатної пасти, цвілі точно не буде. Найчастіше томатна паста продається в досить великих банках, але господині не завжди встигають її використовувати та забувають у холодильнику на дальній полиці.
Через тиждень, а то й менше, там може з'явитися цвіль, відповідно продукт у такому разі вже непридатний. Томатна паста псується через повітря, яке потрапляє при відкритті банки, а ще якщо залізти в неї брудною ложкою. Ситуація не з приємних, і, начебто, можна купити продукт у меншому фасуванні, але це не економно.
Заморозити
Слід просто перекласти пасту чистою ложкою у силіконові форми для льоду чи випічки, а потім закинути у морозильну камеру. Після того як вона застигне, можна пересипати в пакет. Коли вам знадобиться паста, дістаньте її перед приготуванням заздалегідь.
Звичайно, не варто зберігати продукт у заморожуванні роками.
Змастити гірчицею
Потрібно взяти чисту та суху кришку. Далі змастити її внутрішню частину та шийку банки звичайною готовою гірчицею та закрити банку. Гірчиця буде консервантом, який не дасть томатній пасті швидко зіпсуватися.
Додати соняшникову олію
Найпростіший спосіб - розрівняти ложкою пасту і залити олією. Воно створить захисну плівку і не дасть повітрю проникнути в банку. Після використання продукту потрібно знову залити олією.