Якщо йдеться про черешку, то недостатньо вибрати ягоду просто стиглу, яскравого кольору, щільну і без гнили або інших пошкоджень. Як не помилитись у виборі ягід розповіли експерти.
Як виглядає правильна черешня
Традиційно черешню починають продавати у червні. Основними параметрами у виборі ягід є зовнішній вигляд та запах.
Смачною та солодкою буде та ягода, яка має яскраву та щільну шкірку, не має пошкоджень та обов'язково суха.
Зверніть увагу на колір: для різних сортів він свій, але в будь-якому випадку має бути насиченим. Ягоди при натисканні повинні зберігати густину. Якщо черешня м'яка, то вона або перестигла, або зіпсована.
Солодка черешня - це насамперед ягода з темно-вишневою шкіркою.
Купуючи черешню, розфасовану в лотки або іншу упаковку, зверніть увагу на наявність вологи. Її не повинно бути, а якщо ягода волога, то термін її зберігання буде мінімальним.
Ядохімікати
Щоб переконатися у безпеці врожаю та відсутності отрутохімікатів та нітратів у ягоді, попросіть продавця пред'явити сертифікат якості.
До слова, екологічно й ефективно: народні засоби боротьби з колорадським жуком.