До складу корисного морозива входять лише натуральні інгредієнти.
Морозиво влітку – ласощі номер один. Яке морозиво можна вважати корисним для організму та здоров'я? Таким корисним частуванням можна назвати домашнє морозиво, виготовлене з натуральних продуктів.
У складі домашнього морозива може бути сир, сметана, велика кількість різноманітних ягід чи ягоди одного виду. Можна подрібнити це все за допомогою блендера до однорідної консистенції та заморозити.
Такий десерт не лише задовольняє потяг до солодкого смаку. З кисломолочних продуктів у складі морозива організм отримує кальцій, білок та бактерії, що покращують стан кишкової мікрофлори. Ягоди дають клітковину, вітаміни, мікроелементи.
Магазинне морозиво може бути насичене підсилювачами смаку та трансжирами. Останні призводять до підвищення рівня холестерину в крові, що підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а також мають проонкологічний ефект.