Антивіковою ягодою журавлину робить велика кількість вітаміну С, відомого як потужний антиоксидант. Він ефективно бореться із окисленням та запаленням.
У журавлині дуже багато вітаміну C. Це вітамін-антиейдж, тобто засіб, спрямований на запобігання передчасному старінню клітин.
Журавлину як джерело важливого вітаміну корисно їсти людям похилого віку, схильним до захворювань, які тісно пов'язані із запаленням. Зокрема, завдяки вітаміну C покращується стан судин, вони стають краще захищеними від розвитку атеросклерозу – ключового фактора хвороб серця та мозку.
Крім цього, у журавлині багато клітковини, що стає харчуванням для хороших кишкових бактерій і корисною для підтримки балансу мікробіоти ШКТ. Стан кишкового мікробіома безпосередньо впливає на міцність імунітету та стійкість психіки.
Але варто пам'ятати, що з деякими хворобами шлунка ягоду краще не вживати. Тому перед вживанням проконсультуйтесь з лікарем.