Любителі кави не уявляють свій сніданок без чашки напою, що бадьорить. Багато людей їдять солодощі або бутерброди вприкуску з кавою. Але поєднання деяких продуктів з напоєм повільно отруюють ваш організм. Розповідаємо, що не можна їсти разом з кавою якщо не хочете набрати зайву вагу і відчувати важкість у шлунку.
Любителям випити кави вприкуску з сиром, сирниками або сирним бутербродом варто знати, що кофеїн погіршує засвоєння кальцію. Кожна чашка напою виводить приблизно 3-5 мг кальцію при добовій нормі 1000 мг.
Для більшості людей цей ефект незначний. Але якщо ви п'єте більше 3 чашок в день, або відчуваєте дефіцит кальцію, то почекайте хоча б годину після прийому їжі з молочними продуктами перед тим, як пити каву.
Людям з серцево-судинними захворюваннями і зайвою вагою не варто пити каву з хлібобулочними виробами, особливо тими, що містять маргарин. Таке поєднання серйозно навантажує серце і підвищує рівень холестерину. Якщо вживання кави з випічкою увійде в звичку, то зросте ризик появи цукрового діабету, ожиріння і гіпертонії.
Кофеїн і нікотин - важке поєднання, яке навантажує серце, шлунок і нервову систему. Кава разом з сигаретою подразнює слизову шлунка і викликає печію, збільшує концентрацію шлункового соку і дуже навантажує нирки.
Лікарі попереджають, що каву не можна пити відразу після вживання спиртного та енергетичних напоїв. І тим більше не рекомендується додавати алкоголь в каву. Таке поєднання серйозно навантажує серце, погіршує якість сну і підвищує тиск, а також може підвищити рівень тривожності.
Дубильні речовини в каві заважають засвоєнню цинку. Тому напоєм не варто запивати їжу з червоним м'ясом, птицею, горіхами і бобовими, якщо хочете отримати з них максимум користі.
Також кофеїн заважає засвоєнню негемового заліза, якими багаті горіхи, горох, нут, сочевиця, тофу і соєві продукти.