Названо популярний напій на сніданок, який знижує ризик інсульту на 20%
А ще він дуже смачний.
Інсульт – це стан, під час якого припиняється кровопостачання частини вашого мозку. Цей стан може бути небезпечним для життя і досить часто, оскільки щороку від інсульту страждає 100 000 людей. Дієтолог назвав популярний напій для сніданку, який може зменшити ризик інсульту на 20 %. Про це пише lenta.ua.
Лікар-дієтолог доктор Керрі Ракстон із Наукового центру фруктових соків виявила, що апельсиновий сік - чудовий вибір, оскільки він може знизити ризик інсульту на 15-20 відсотків.
Інгредієнти, що містяться в апельсиновому соку, корисні для серцево-судинної системи, є поліфенолами і калієм.
Лікар Ракстон сказала:
«Клінічні дослідження показують, що поліфеноли фруктового соку, такі як гесперидин в апельсиновому соку або антоціани в ягідних соках, розслаблюють кровоносні судини, пригнічуючи ключові гени, відповідальні за запалення та окисний стрес. Поліфеноли фруктового соку також сприяють розвитку генів та метаболічних шляхів, які розслаблюють кровоносні судини. Дослідження показують, що фруктовий сік забезпечує таку ж користь, що і цілісні фрукти, коли йдеться про зниження ризику інсульту».
Коли справа доходить до калію, лікар пояснив, що він має здатність знижувати кров'яний тиск. А високий кров'яний тиск може збільшити ризик інсульту.
Скільки соку треба випити?
Д-р Керрі Ракстон зазначила:
«Ми повинні прагнути до щоденного споживання однієї склянки фруктових соків на 150 мілілітрів (мл), а решту нашої п'ятиденної норми одержувати з овочів та цілісних фруктів».
Нагадаємо, п’ять продуктів, які допоможуть позбутися набряків.