Догори
Дати відгук

Названо перший симптом усіх типів онкозахворювань, який зазвичай ігнорують

Хоча саме ці симптоми можуть допомогти діагностувати рак на ранній стадії і врятувати життя.

2 хв на прочитання10 Травня 2023, 23:50
Поділитись:

Різні типи онозахворювань мають різні симптоми і різні методи лікування, однак перший симптом у них спільний. Про це розповів доктор медичних наук, лікар-онколог Рамін Іманов.

Він пояснює, що рак — це група захворювань, пов'язаних з аномальним ростом клітин із можливістю проникнення чи поширення на інші частини тіла. Не всі пухлини є злоякісними, доброякісні пухлини не поширюються на інші частини тіла.

Можливі ознаки і симптоми включають клубок, аномальну кровотечу, тривалий кашель, незрозумілу втрату ваги і зміну дефекації. Хоча ці симптоми можуть мати й інші причини.

«Понад 100 ракових захворювань вражають людей. Для різних типів раку існують різні симптоми і різні методи лікування. Однак кожен тип раку має це одне спільне — перший симптом кожного раку з'являється на ваших руках», — говорить Рамін Іманов.

Кілька британських науковців стверджують, що перший симптом кожного раку з'являється на руках, розповідає онколог.

Цей симптом часто проявляється у вигляді пухлини чи тріщини на руці, шкіра також стає грубою.

«Найгірше те, що багато людей ігнорують ці симптоми, хоча ці симптоми можуть врятувати їхнє життя. Саме ці симптоми можуть допомогти вам діагностувати рак на ранній стадії, що дасть час лікарям і пацієнту, щоб вони дуже добре підготувалися і діяли з ліками і відповідною дієтою. Тому якщо ви помітили будь-який із цих симптомів, вам потрібно якомога швидше відвідати свого лікаря», — закликає Рамін Іманов.

Також ми розповідали, як можна запобігти появі раку: 15 порад від онколога.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.