Догори
Дати відгук

Як можна запобігти появі раку: 15 порад від онколога

Профілактика завжди простіша та приємніша за лікування.

2 хв на прочитання24 Травня 2022, 06:53
Поділитись:

Доктор медичних наук, лікар-онколог Рамін Іманов поділився 15 порадами, яких варто дотримуватися тим, хто хоче «розминутися» з раком.

1) Відмовтеся від солодких газованих напоїв та виключіть цукор зі свого раціону.

2) Менше сидіть, більше рухайтеся та намагайтеся робити 10 000 кроків на день.

3) Пийте зелений чай, багате джерело епігаллокатехін-3-галлату — це катехін поліфенол, який бореться з раком.

4) Їжте броколі, приготовлену на пару (у приготовленій таким чином броколі міститься більше протиракових глюкозинолатів, ніж у вареній або смаженій).

5) Їжте бразильські горіхи. Вони багаті на селен — мінерал, який особливо корисний для зниження ризику раку простати, колоректального раку та раку легень.

6) Їжте артишоки — вони багаті на силімарин, антиоксидант, що знижує ризик розвитку раку шкіри.

7) Регулярно перебувайте на сонці — це допоможе оптимізувати рівень вітаміну D.

8) Маринуйте м'ясо у спеціях, пиві чи вині — це допоможе зменшити утворення канцерогенних речовин у процесі його приготування.

9) Їжте «стійкі крохмали» (такі, як зелені банани), які в організмі діють як клітковина. Вони допоможуть знизити ризик розвитку раку товстої кишки, якщо ви вживаєте багато червоного м'яса.

10) Нормалізуйте співвідношення омега-3 та омега-6 жирів у раціоні, вживаючи високоякісну олію криля та скорочуючи споживання перероблених рослинних олій, таких як кукурудзяна, соєва та рапсова.

11) Спіть у повній темряві; світло в нічний час пригнічує вироблення в організмі мелатоніну, що має протиракову дію.

12) Їжте цибулю — чудове джерело протиракового кверцетину. Кверцетин пригнічує ріст ракових клітин пухлин молочної залози, товстої кишки, простати, яєчників, ендометрію та легень.

13) Уникайте впливу токсинів довкілля, зокрема канцерогенних речовин хімічної очистки PERC (перхлоретилену).

14) Відмовтеся від картоплі фрі та чипсів, які можуть містити високий рівень канцерогенного акриламіду (це сполука, яка утворюється у процесі приготування продуктів за високої температури).

15) Їжте ферментовані овочі — вони корисні для здоров'я кишківника, а в процесі ферментації, що відбувається при квашенні капусти, виробляються такі протиракові сполуки, як ізотіоціанати, індоли та сульфорафани.

Тим часом лікарі назвали напій, який володіє протираковими властивостями.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитаннягодина тому
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитання2 години тому
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання4 години тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання6 годин тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання7 годин тому