Аби підтримувати здоров'я очей, у раціоні повинні бути молочні продукти, овочі, фрукти, жирні кисломи. Є кілька незамінни продуктів, якщо потрібно попілкуватися про гостроту та здоров'я очей. Про це пише АіФ.
Серед них - морква, яка містить величезну кількість вітаміну А. Також в моркві міститься антиоксидант бета-каротин, який допомагає підтримувати і не втрачати гостроту зору.
Далі - лосось, у якому містяться жирні кислоти омега-3. Якщо раз в кілька днів додати в своє меню рибу, це допоможе поліпшити сітківку в задній частині ока, а також запобігти сухість очей.
Потрібно вживавти яйця, у жовтках яких міститься лютеїн, цинк, зеаксантин і вітамін А. Останній з цих елементів захищає рогівку, поверхню очі, а лютеїн допомагає знизити ризик захворювань очей, включаючи катаракту.
Молочні продукти корисні тим, що у них міститься вітамін А, який захищає рогівку ока, а цинк допомагає запобігти катаракті.
Важливо вживати горіхи, які багаті фосфором, калієм, корисними жирами, які потрібні для функціонування зорової системи.
Незамінною є чорниця, яка містить такі речовини як антоціан і лютеїн, які зміцнюють капіляри. Мікроелементи також живить м'язи очей, знімають напругу після важкого трудового дня за комп'ютером.
Нагадаємо, що штучний інтелект виявляє глаукому на ранніх стадіях.