Догори
Дати відгук

Названо напій, який знижує кров'яний тиск, ризик серцевого нападу та інсульту

Він зможе знизити смертельно високий кров'яний тиск.

2 хв на прочитання14 Грудня 2023, 06:50
Напій від високого кров'яного тиску Напій від високого кров'яного тиску
Поділитись:

Неправильне харчування, спосіб життя і стрес підвищують шанси людей на розвиток високого кров'яного тиску. Тому лікарі часто рекомендують пацієнтам з високим тиском змінити спосіб життя, скоротити споживання солі й алкоголю, додавати до меню більше фруктів та овочів і збільшити фізичні навантаження.

Нове дослідження, проведене в Університеті Торонто, показало, що щоденне вживання навіть невеликої кількості фруктового соку може допомогти знизити кров'яний тиск.

Дослідницька група з Торонто проаналізувала дані 93 попередніх досліджень, у яких розглядалися 12 різних солодких продуктів, щоб зрозуміти, як вибір дієти впливає на кров'яний тиск.

Кров'яний тиск вимірюється двома цифрами: систолічний тиск – сила, з якою скорочується серце, коли воно перекачує кров по всьому тілу, – і діастолічний тиск – тиск під час фази спокою між ударами серця.

Ідеальним артеріальним тиском зазвичай вважається діапазон від 90/60 до 120/80 мм рт. ст., для людей старше 80 років прийнятним вважається рівень, нижчий за 150/90 мм рт. ст.

У звіті, опублікованому в журналі PLOS ONE, показано, що помірне споживання фруктових соків, які містять натуральні цукри, призводить до значного зниження систолічного артеріального тиску на 3,7 мм рт. ст. А ось вживання напоїв із додаванням цукру, як-от газовані напої, спричиняло підвищення артеріального систолічного тиску в середньому на 6,9 мм рт. ст.

Дослідники виявили, що невеликої склянки натурального фруктового соку достатньо, щоб ефект був помітний у довгостроковій перспективі. Благодійний вплив чистого фруктового соку на кров'яний тиск, ймовірно, зумовлений поживними речовинами та біосполуками, які містяться у фруктах. Водночас споживання цілісних фруктів, які також містять клітковину, приносить для організму ще більше користі.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.