Догори
Дати відгук

Названо найкращі країни для виходу на пенсію: хто потрапив до рейтингу

Спойлер: України серед них нема.

2 хв на прочитання16 Вересня 2023, 20:12
Поділитись:

Інвестиційна компанія Natixis Investment Managers випустила нову версію свого щорічного пенсійного індексу, що становить 44 країни із розвиненою економікою, які входять до різних міжнародних фінансових організацій та інтеграційних об'єднань. Увагу на публікацію звернув Myfin.by.

Для рейтингу використовуються дані від низки міжнародних і наукових організацій — усього він оцінює 18 показників, згрупованих у чотири тематичні субіндекси: матеріальні засоби для комфортного життя на пенсії, доступ до якісних фінансових послуг для збереження заощаджень і збільшення доходу, доступ до якісних медичних послуг, а також чисте та безпечне довкілля.

Лідером рейтингу другий рік поспіль стала Норвегія. Вона зберегла позиції у таких сферах, як «Здоров'я» (1-е місце) та «Якість життя» (4-е місце), покращила — у категорії «Матеріальний добробут» (з 2-го на 1-е місце), проте показала нижчий результат у «Фінансах на пенсії» (з 8-го на 9-е місце).

Топ-10 рейтингу виглядає так:

  1. Норвегія;
  2. Швейцарія;
  3. Ісландія;
  4. Ірландія;
  5. Люксембург;
  6. Нідерланди;
  7. Австралія;
  8. Нова Зеландія;
  9. Німеччина;
  10. Данія.

За категоріями лідери розподілилися так:

  • «Фінанси на пенсії» — Швейцарія, Південна Корея й Австралія;
  • «Матеріальний добробут» — Норвегія, Словенія та Ісландія;
  • «Здоров'я» — Норвегія, Японія та Люксембург;
  • «Якість життя» — Фінляндія, Данія та Швеція.

Замикають загальний список держави, що розвиваються: Мексика, Колумбія, Туреччина, Бразилія і — на останньому місці — Індія.

Також ми розповідали, що у світовому рейтингу експортерів вживаного одягу змінився лідер: хто і скільки заробляє на секонд-хенді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.