Експерти склали перелік ягід, які найбільше для здоров’я. Вони багаті різними вітамінами і мікроелементами, але багато з них доступні тільки в певний сезон.
Експерти відзначають, що краще їсти ягоди в сезон їх дозрівання, але не поспішати купувати на ринку відразу після появи, щоб не зіткнутися з тими, що сповнені нітратів.
Черешня допоможе поліпшити стан шкіри, також з її допомогою знижують холестерин, а ще вона зміцнює імунну систему. Полуниця дозволяє зберігати молодість і скорочує ризик раку, а журавлина і брусниця сприяють більш швидкому загоєнню ран.
Чорниця багата флавоноїдами, знижуючи рівень холестерину, покращуючи зір, також у неї є протираковий ефект. Малина допомагає боротися із запаленнями і уповільнює процес старіння, передає LIFE. Багато корисних речовин і в кавуні, він допомагає при статевому безсиллі.