Догори
Дати відгук

Названо найкорисніші крупи для людей похилого віку

В раціоні людей похилого віку має бути зелена гречка та кіноа.

1 хв на прочитання29 Квітня 2023, 15:30
Поділитись:

Як відомо, злаки і крупи з них при вживанні покращують роботу кишечника, зменшують небезпеку виникнення запорів, відновлюють структуру шкіри, мають позитивний вплив на нервову і серцево-судинну систему. Зародки злаків багаті білками, вуглеводами, жирами і жиророзчинними вітамінами (вітаміни Е і А).

Але є крупи, які будуть особливо корисні для старших людей.

Зелена гречка — це необроблена крупа, яка легко готується і дуже добре засвоюється організмом як дитячим, так і старшим за 60 років. Ця крупа містить корисні речовини, мікроелементи, вітаміни групи В, залізо, магній, які є дуже важливими для підтримки функціонування літнього організму.

Інша корисна крупа — це кіноа. Людям похилого віку рекомендована кіноа у вигляді крупи білого кольору. Продукт забезпечує організм клітковиною, білком, а також омега жирними кислотами, що захищають мозок.

Кіноа можна їсти як окремий гарнір, додавати до салатів, можна робити і солодкі каші на сніданок, додаючи до страви сироп топінамбуру, ягоди чи фрукти.

Після 60 років слід віддавати перевагу крупам, що легко засвоюються, оскільки організм гірше виробляє ферменти, необхідні для перетравлення їжі. Від рису у похилому віці краще відмовитися.

Відомо, прийом ліків може вплинути на зір: застерігає офтальмохірург.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.