Догори
Дати відгук

Названо корисний продукт, який допоможе обійтися без м’яса

Сочевиця корисна для людей з діабетом, підвищеним артеріальним тиском і високим рівнем холестерину.

2 хв на прочитання07 Вересня 2022, 06:50
Поділитись:

Сочевиця дуже корисна для людей з діабетом, підвищеним артеріальним тиском і високим рівнем холестерину. Ця їжа багата білком і макроелементами. У той же час, на думку експертів, сочевиця шкідлива для людей, які страждають на подагру, оскільки містить пурин. Автор пояснює, коли можна їсти цей продукт.

Кому підходить сочевиця, а кому вона шкодить? Відповідь на це питання ви знайдете в нашій статті на додаток до докладної інформації про сімейство зернобобових, до якого належить сочевиця.

На думку німецького експерта в області харчування Ані Швінгель Екснер, сочевиця корисна для людей з діабетом, підвищеним артеріальним тиском і високим рівнем холестерину.

Як зазначає Екснер, сочевиця, як і більшість зернобобових, багата харчовими волокнами, що допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, продовжити відчуття ситості і стимулювати травлення. Крім того, вона містить велику кількість вітамінів групи В і заліза.
Сочевиця багата білком. У сухому вигляді на нього припадає 20% продукту, а в приготованому – від 5 до 9%.

 

Поєднуючи сочевицю з крупами, цільнозерновим хлібом і макаронами, можете бути впевненими: ви постачаєте організм всіма необхідними для його нормального функціонування білковими елементами без будь-якої потреби в м’ясних і молочних продуктах. З цієї причини сочевиця є ключовим компонентом дієти вегетаріанців.

У той же час, за словами німецького експерта, сочевиця шкідлива для людей, які страждають на подагру, оскільки містить пурин. Вступаючи в організм, він перетворюється в сечову кислоту, що, в свою чергу, призводить до загострення проблем з подагрою.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.