Догори
Дати відгук

Названо ознаки деяких хвороб, що сигналізують про появу глаукоми

Проведене дослідження має також два обмеження

1 хв на прочитання04 Вересня 2022, 21:33
Поділитись:

Глаукома трапляється досить часто. При цьому захворюванні ушкоджується зоровий нерв. Якщо це не виявити і не почати лікувати на ранній стадії, людина може повністю втратити зір. Крім того, вчені виявили, що рання поява деяких хвороб може також говорити про глаукому.

Американські вчені в ході недавнього дослідження дійшли висновку, що через ранню появу цукрового діабету другого типу або гіпертонії у людини може підвищитися ризик розвитку глаукоми. Це стало відомо за підсумками аналізу 389 записів, пов'язаних з POAG (первинна глаукома).

Причину такого зв'язку між діабетом, підвищеним кров'яним тиском та глаукомою дослідники назвати не можуть. Однак вони підкреслюють, що обидва ці стани впливають на кровоносні судини сітківки та зорового нерва.

Проведене дослідження має також два обмеження. Перше - те, що дослідження було обсерваційним, тобто воно не здатне встановити причинно-наслідковий зв'язок між станами. Друге – надто мала вибірка (389 осіб).

На ранній стадії глаукома зазвичай не має жодних симптомів. Пізніше вона може призвести до сильного болю в очах, нудоті, блювоті, червоним очам, головного болю, затуманеному зору тощо.

Раніше ми писали: Симптоми погіршення зору в дитини 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost