Фенхель - це справжній смаковий діамант. Завдяки своїй схожості з цибулею, він завжди привертає увагу в магазинах овочів, але відмовитися від нього складно. Його смак нагадує цибулю-порей, але з додатком лакричних ноток - це найкращий спосіб описати його.
Отже, що такого особливого у фенхелі? Ось сім неймовірних переваг для здоров'я:
1. Багатий на рослинні сполуки
Фенхель не лише містить велику кількість вітамінів і мінералів, необхідних для здоров'я, таких як вітамін С, калій і марганець, але є також багатим джерелом рослинних сполук. Ефірна олія фенхелю містить понад 87 летких сполук, включаючи потужні антиоксиданти, які допомагають у запобіганні хронічних захворювань.
2. Знижує апетит
Насіння фенхелю вміє позбавити вас від голоду, що корисно при очищенні організму. Це пов'язано з анетолом, який може зменшити апетит. Дослідження показали, що люди, які вживали насіння фенхелю перед їжею, споживали менше калорій.
3. Покращує здоров'я серця
Фенхель містить клітковину, яка допомагає знизити ризик серцевих захворювань шляхом зниження рівня холестерину. Насіння фенхелю також містить поживні речовини, корисні для серця.
4. Антибактеріальні властивості
Фенхель має сильні антибактеріальні властивості, які допомагають боротися з патогенами та хворобами.
5. Зменшує запалення
Антиоксиданти у фенхелі допомагають зменшити запалення в організмі, що може бути корисно для здоров'я.
Це лише кілька переваг фенхелю для здоров'я, якими можна скористатися, насолоджуючись його неповторним смаком.
Більше новин читайте на GreenPost.