В раціоні має бути достатньо продуктів, багатих на залізо, які слід їсти в поєднанні з продуктами, що містять вітамін С, для кращого засвоєння.
Зернові та бобові. Деякі злаки та бобові надзвичайно багаті на залізо. Наприклад, його дуже багато в кіноа (лобода), сочевиці, квасолі, нуті.
Різне насіння. Насіння соняшника дає 5,3 мг заліза на 100 грамів, а гарбузове насіння – 2,5 мг заліза на кожні 28 грамів.
Сухофрукти. Сушені персики, чорнослив і родзинки особливо багаті на залізо.
Тофу. Порція тофу вагою 126 г містить 3,4 мг заліза.
В'ялені помідори. Чашка в'ялених помідорів дає організму 4,9 мг заліза.
Як відомо: Одяг, який може викликати рак