Названо 5 продуктів, які захистять від залізодефіцитної анемії

1 хв на прочитання14 Червня 2023, 23:00

Деякі злаки та бобові надзвичайно багаті на залізо

В раціоні має бути достатньо продуктів, багатих на залізо, які слід їсти в поєднанні з продуктами, що містять вітамін С, для кращого засвоєння.

Зернові та бобові. Деякі злаки та бобові надзвичайно багаті на залізо. Наприклад, його дуже багато в кіноа (лобода), сочевиці, квасолі, нуті.

Різне насіння. Насіння соняшника дає 5,3 мг заліза на 100 грамів, а гарбузове насіння – 2,5 мг заліза на кожні 28 грамів.

Сухофрукти. Сушені персики, чорнослив і родзинки особливо багаті на залізо.

Тофу. Порція тофу вагою 126 г містить 3,4 мг заліза.

В'ялені помідори. Чашка в'ялених помідорів дає організму 4,9 мг заліза.

Як відомо: Одяг, який може викликати рак

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: