Догори
Дати відгук

Названо 5 продуктів для виведення токсинів з крові

Вони корисні для шкіри та волосся, а також допомагають знизити рівень холестерину в крові.

2 хв на прочитання22 Листопада 2023, 11:44
Продукти які виводять токсини з крові Продукти які виводять токсини з крові
Поділитись:

Медики рекомендують звернути увагу на низку продуктів, що сприяють виведенню токсинів та шлаків. 

Так, детоксикації сприяє вживання буряка. Враховуючи користь та доступність продукту, його можна назвати незамінним на столі.

Продукт містить багато поживних речовин, магній, залізо, вітамін С. Буряк корисний для шкіри та волосся, а також допомагає знизити рівень холестерину в крові.

До речі, буряк – один із найкращих продуктів для підвищення рівня гемоглобіну. В ньому високий вміст як заліза (1,7 мг/100 р), так і фолієвої кислоти, і навіть калію і клітковини. Їсти його особливо корисно у сирому та запеченому вигляді.

Також медики виділили імбир, лимон та часник. Незважаючи на різкий смак та запах, останній назвали ідеальним продуктом для детоксикації.

Часник має противірусні, антибактеріальні та антибіотичні властивості, а також містить аліцин, який допомагає у виробництві лейкоцитів.

При цьому треба пам'ятати, що часник може нашкодити здоров'ю (зокрема, слизовій оболонці), якщо їсти його в сирому вигляді, і ще гірше – на голодний шлунок. У великій кількості часник протипоказаний хворим із загостренням виразкової хвороби шлунка, панкреатиту, гастроезофагеальнорефлюксної хвороби, жовчнокам'яної хвороби.

Також фахівці включили до списку корисних продуктів для крові капусту, особливо броколі. У продукті є речовина сульфорафан, яка допомагає вивести з організму все зайве, а також нівелює шкоду від кінцевих продуктів глікування (КПГ). Останні провокують передчасне старіння.

До речі, капусту, якщо немає протипоказань, краще їсти в сирому вигляді. При нагріванні, наприклад, сульфорафан, що міститься в броколі, починає руйнуватися.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.