В матеріалі ми підібрали продукти, які підійдуть найкраще діабетикам.
Баклажан
В овочі надзвичайно багато вітамінів та мінералів. Дієтолог рекомендує частіше їсти баклажан людям з дефіцитом вітамінів групи В або тим, хто схильний до депресій та емоційних гойдалок. Глікемічний індекс баклажану дорівнює 20. Тому овоч рекомендують включати в меню при гіпертонії та атеросклерозі.
Темний шоколад
Глікемічний індекс темного шоколаду коливається не більше від 45 до 50. Точне число залежить від відсотка вмісту какао. Крім того, ласощі роблять людей щасливими завдяки присутності в ньому триптофану та тирозину — речовин, з яких виробляються гормони серотонін і дофамін.
Сир
Його глікемічний індекс дорівнює 30. Крім цього, у сирі міститься багато білка, так що продукт можна і потрібно їсти всім.
Груша
У соковитій м’якоті фрукта міститься багато клітковини, а також арбутину (речовина з антисептичними властивостями). Глікемічний індекс груші – всього 38. Однак після термічної обробки груша перестає бути дієтичним продуктом (в основному через доданий цукор та інші калорійні продукти).
Броколі
Глікемічний індекс дорівнює 15. Крім цього, капуста броколі повністю забезпечує добову потребу людини у вітаміні С. Для цього достатньо з’їдати щодня по 50 грамів.